Агентът на Робърт Левандовски “вика президента на Барселона Жоан Лапорта” заради коментара на Хавиер Тебас

Агентът на Робърт Левандовски Пини Захави се обажда на президента на Барселона Жоан Лапорта с искане за обяснение относно коментарите на Хавиер Тебас, че преминаването в Испания „НЕ МОЖЕ“ да се случи поради финансови ограничения, а бездомният нападател на Байерн „има съмнения“

Робърт Левандовски „има съмнения“ относно способността си да се присъедини към Барселона, като според съобщенията накара агента си да преговаря за спешни случаи с президента на клуба Жоан Лапорта.

Левандовски приведе най-добрите отбори на Европа в повишена готовност миналия месец, когато публично обяви, че кариерата му в Байерн е „свършена“.

Той даде да се разбере, че иска от германския шампион и да премине към жалби от Барселона.

Но коментарите на президента на Ла Лига Хавиер Тебас, според Mundo Deportivo, накараха Левандовски да плашат, като принудиха агента му Пини Захави да потърси „обяснения“ от президента Джоан Лапорта.

Съобщава се, че Робърт Левандовски се притеснява, че преминаването в Барселона може да не е финансово жизнеспособно

Съобщава се, че неговият агент Пини Захави се е обадил в Барселона, за да търси „обяснения“ за тяхната ситуация

Съобщава се, че неговият агент Пини Захави се е обадил в Барселона, за да търси „обяснения“ за тяхната ситуация

Тебас настоя, че Барселона в момента не може да подпише 33-годишния Левандовски, освен ако не успее да смени част от своите високодоходни.

Говорейки пред Marca, шефът на Ла Лига каза: „Те (Барселона) знаят какво трябва да направят.

„Те познават отлично нашите правила за икономически контрол и финансовото си състояние.

„Правилата са налице, за да се избегнат големи икономически проблеми. Не знам дали ще продадат Де Йонг, Педри или Пепито Перес.

„Те знаят какво трябва да правят – да продават активи и да печелят повече, това е, което трябва да правят. Барса имаше много натрупани загуби през последните данъчни години, някои от които можеше да бъдат избегнати и трябваше да зареждат килера.

„Точно както Мадрид се запаси, Барселона го изпразни. Днес не могат да подпишат с него (Левандовски).’

Президентът на Барселона Жоан Лапорта остана кипящ от изказванията на шефа на лигата

Президентът на Барселона Жоан Лапорта остана кипящ от изказванията на шефа на лигата

Финансовите проблеми на Барселона са добре документирани, но коментарите на Тебас не бяха приети топло от Лапорта или лагера на Левандовски.

„Бих го помолил да се въздържа от коментари в смисъл дали Барса може или не може да подпише играч, защото това очевидно уврежда интересите на Барса.“

Той добави: „Освен това, не знам дали той прави тези изявления доброволно или неволно, но ако ги прави доброволно, това е ясен знак, че иска да навреди на интересите на Барса.

„И ако той прави тези изявления неволно, това е още едно доказателство за неговата словесна невъздържаност и това желание за протаганизъм, което той има.“

Mundo Deportivo твърдят, че Захави е потърсил съвет от Лапорта за това дали казаното от Тебас трябва да има основания.

Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас настоя, че Барселона не може да подпише Левандовски

Левандовски приведе най-добрите отбори на Европа в повишена готовност, когато публично обяви, че кариерата му в Байерн Мюнхен е „свършена“

Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас (вляво) настоя, че Барселона не може да подпише нападателя Левандовски (вдясно)

Съобщава се, че бордът на Лапорта и Барселона не е знаел за забележките на Тебас, докато не е предупреден от Захави.

Съобщава се, че притесненията на Левандовски се фокусираха върху факта, че Ла Лига има строги финансови правила, които трябва да се спазват и те са тези, които позволяват регистрация на нови подписвания.

Твърди се, че Лапорта е уверил агента на Левандовски, че не трябва да се тревожи, преди да насочи раздразнението си към Тебас.

Каталунската страна вече не успя да регистрира двама играчи, които ще се присъединят официално за безплатни трансфери – Франк Кеси и Андреас Кристенсен – и са изправени пред подобен проблем, ако искат да направят ход за Левандовски.

Каталунският отбор се надяваше на лятно възстановяване с клубната легенда Шави начело

Каталунският отбор се надяваше на лятно възстановяване с клубната легенда Шави начело

Левандовски не е щастлив в Байерн от известно време, а наскоро беше твърдеше че той каза на приятели, че е започнал да обмисля напускането си, когато спортният директор на клуба Хасан Салихамиджич изрази интерес да подпише Ерлинг Хааланд миналия август.

Сега той даде да се разбере, че няма намерение повече да играе за германския отбор.

„Моята ера в Байерн приключи“, каза Левандовски пред репортери, докато изпълняваше международни задължения с Полша.

„Не виждам повече възможност да продължа да играя за този клуб.

„Байерн е сериозен клуб и вярвам, че няма да ме задържат, не искам да играя повече там. Трансферът е най-доброто решение. Надявам се да не ме спрат.

Реклама

.

Add Comment