Актуализации на живо от процеса на Джони Деп, когато започва делото срещу Амбър Хърд<p>Джони Деп и Амбър Хърд пред съда в Лондон през 2020 г.</p>
<p>” src=”https://static.independent.co.uk/2022/04/11/10/newFile-8.jpg?quality=75&width=982&height=726&auto=webp” srcset=”https://static.independent.co.uk/2022/04/11/10/newFile-8.jpg?quality=75&width=320&auto=webp&crop=982:726,smart 320w, https://static.independent.co.uk/2022/04/11/10/newFile-8.jpg?quality=75&width=640&auto=webp&crop=982:726,smart 640w”/></amp-img><figcaption class=

Джони Деп и Амбър Хърд пред съда в Лондон през 2020 г

(AP)

Многомилионното дело за клевета на Джони Деп срещу бившата му съпруга Амбър Хърд ще започне във Вирджиния по-късно днес.

Той твърди статия от 2018 г., написана от Хърд в The Washington Post – в който тя говори за домашно насилие над жени – намекна, че Деп, бившият й съпруг, е бил насилник.

Въпреки че 35-годишният не посочи името на актьора, адвокатите на Деп казват, че твърденията на Хърд са затруднили 58-годишния да получи роли, които е изпълнявал преди.

Деп е известен с участието си във филми като Карибски пирати, Суини Тод и Чарли и шоколадовата фабрика. Хърд се появява в заглавия, включително Аквамен и Карайте ядосан.

Той иска 50 милиона долара (38,2 милиона британски лири) за обезщетение по време на процеса в окръжния съд на окръг Феърфакс. Междувременно Хърд подаде обратен иск за клевета срещу Деп, с когото се разведе през 2017 г., за досада.

По-рано Деп е загубил дело за клевета във Великобритания срещу британския вестник Слънцето относно твърденията в статията на Хърд от 2018 г.

1649684457

Защо процесът се провежда във Вирджиния?

Въпреки че и двамата живеят в Калифорния, делото за клевета, заведено от Деп срещу бившата му съпруга, е във Вирджиния, където процесът ще се проведе в окръжния съд на окръг Феърфакс.

Онлайн издания на The Washington Post се публикуват чрез сървъри, разположени в окръг Феърфакс, което се смята, че е една от причините адвокатите на Деп да вземат решение за местоположението.

Друг е заради закона за борба с шамарите на Вирджиния, който не е толкова широк като този в Калифорния. Разпоредбата позволява на лице да иска защита от съдебен иск, когато говори по въпроси от обществен интерес.

Адвокатите на Хърд, които са подали иск за насрещна клевета, се очаква да използват закона за борба с Slapp по време на процеса. Идва четири години след нея Вашингтон пост статия със заглавие: Говорих срещу сексуалното насилие – и се изправих пред гнева на нашата култура. Това трябва да се промени.

Допълнителни репортажи от Асошиейтед прес

Джино Спокия11 април 2022 14:40

1649683825

Извън съда

Сградата на съда във Феърфакс, Вирджиния, ще бъде заета през следващите седмици, тъй като там ще се проведе процесът с участието на Деп и Хърд.

Поток на живо ще бъде излъчен от съда, когато процесът започне, въпреки че не е ясно дали ще има поток в понеделник, когато се провежда изборът на жури.

Сградата на Общия окръжен съд на окръг Феърфакс

(Getty Images)

Джино Спокия11 април 2022 г. 14:30 ч

1649682657

Хърд може да използва разпоредба против шамар, съдията постанови миналия месец

Хърд ще може да твърди по време на процеса, че е имунизирана от отговорност поради нея Вашингтон пост статия през 2018 г. за домашното насилие беше важен въпрос от обществен интерес.

Адвокатите на Деп настояваха съдът да откаже да позволи на Хърд да използва закона, известен като разпоредба за анти-Slapp (стратегически иск срещу обществено участие), тъй като това беше гражданско дело.

И двамата ще свидетелстват по време на процеса, който ще види, че окръжният съд на окръг Феърфакс ще оцени искането на Хърд за насрещна клевета срещу Деп.

Джино Спокия11 април 2022 14:10

1649681584

Изпращане извън съдебната зала

Пишете извън съдебната зала във Феърфакс, The Independent’s Клеманс Мишалон казва:

„Зрители, поддръжници и потенциални съдебни заседатели започнаха да се събират в съда на окръг Феърфакс във Вирджиния.

Днес започва делото на Джони Деп за клевета за 50 милиона долара срещу бившата му съпруга Амбър Хърд. Той твърди, че тя го е клеветила в статия, която е написала за The Washington Post през 2018 г. Хърд е завела насрещно дело за 100 милиона долара и е поискала да й бъде предоставен имунитет срещу твърденията му.

Потенциалните съдебни заседатели се нареждат в сградата на съда, както и зрителите, които искат да получат достъп до съдебната зала. Очаква се процедурата да започне в 10 часа с избор на жури. Изборът на журито от своя страна се очаква да приключи до края на деня.

Отвън се поставят телевизионни камери. Поддръжниците също се появиха рано. По време на процеса на Джони Деп срещу The Sun в Обединеното кралство, той понякога спираше, за да поздрави феновете, като от време на време събираше цветя от тях и се спираше за снимки.

Джино Спокия11 април 2022 13:53

1649680857

Напомняне: Хърд поиска от съда ограничителна заповед през 2016 г

Когато Хърд и Деп подадоха молба за развод през 2016 г., актрисата поиска от съдия ограничителна заповед срещу тогавашния й отчужден съпруг, който според нея е бил „насилствен“ спрямо нея.

На Деп – който отрича твърденията – беше наредено да стои на 100 ярда от Хърд, който каза пред съда в Лос Анджелис, Калифорния, че е направил мобилен телефон срещу нея по време на битка и че тя е била хваната и ударена, както и изкрещя на.

„По време на цялата ни връзка Джони е бил вербално и физически злоупотребяващ с мен“, пише Хърд в документация през 2016 г. „Живея в страх, че Джони ще се върне в (къщата ни) без предупреждение, за да ме тероризира физически и емоционално. ”

Адвокатите на Деп заявиха в съдебна преписка по това време, че Хърд се „опитва да осигури преждевременно финансово решение чрез твърдения за злоупотреба“, а актьорът порицава твърденията.

Джино Спокия11 април 2022 13:40

1649679357

Хърд казва на последователите: „Ще отсъствам за няколко седмици“

Ето изявлението, публикувано от Амбър Хърд в събота в нейните акаунти в Twitter и Instagram, в което тя казва на феновете, че ще бъде „офлайн през следващите няколко седмици“.

Тя също така благодари на феновете си за подкрепата и каза, че „през тези следващите седмици ще се опирам на нея повече от всякога“.

Хърд също се обърна към твърдението на Деп, че тя го е клеветила в статия през 2018 г The Washington Postи каза, че продължава да „плаща цената“ за изказването си по въпроса за домашното насилие.

Деп отрича каквито и да било нарушения.

Джино Спокия11 април 2022 13:15

1649678757

Хронология на Деп и Хърд

От среща на снимачната площадка на филм от 2011 г. до подаване на молба за развод през 2016 г., историята между Деп и Хърд вероятно ще бъдат изслушани отново, когато започне процесът във Феърфакс, Вирджиния.

The Independent’s Клеманс Мишалон има времева линия, тук:

Джино Спокия11 април 2022 13:05

1649677677

Колко време ще продължи съдебният процес?

Следата вероятно ще продължи няколко седмици, според анализатори, срещу предишния случай, заведен от Деп Слънцето вестник отнема три седмици, за да приключи.

Съдът във Феърфакс, Вирджиния, ще започне в понеделник с избиране на жури и когато производството започне, и двете страни ще представят своите аргументи – включително редица свидетели.

Това може да отнеме известно време, за да приключи, като съдията трябва да се произнесе и по насрещния иск на Хърд за клевета срещу бившия й съпруг.

Тя обвини Деп, че я е размазал с действията си за клевета и вероятно ще пледира за имунитет по отношение на нея Вашингтон пост статия от 2018 г. за жертва на домашно насилие.

Джино Спокия11 април 2022 12:47

1649676473

Деп определи сръбската награда като „ново начало“

Докато актьорът Джони Деп обвини Амбър Хърд за очевидна луда във филмовите роли, 58-годишният мъж продължава да получава отличия от цял ​​свят.

Освен че получава награда за житейско постижение от испански филмов фестивал, Деп е награден и с медал от сръбския президент Александър Вучич.

През февруари г-н Вучич каза, че „изключителните заслуги на американския актьор в обществените и културни дейности, особено в областта на филмовото изкуство и популяризирането на Република Сърбия в света“, гарантират честта.

Деп каза по време на церемонията в Белград, Сърбия: „Искрено, искрено ви благодаря, президент Вучич, и този медал за заслуги, ако ми бъде дадена честта да си тръгна с това, благодаря ви, че бяхте достатъчно любезен да го връчите аз”.

Според Balkan Insight, Деп също така определи наградата като „ново начало“.

Джони Деп и президентът на Сърбия Александър Вучич

(Getty Images)

Джино Спокия11 април 2022 12:27

1649676057

Хърд казва в изявление: „Продължавам да плащам цената“

В изявление в събота Хърд каза, че продължава да „плаща цената“ за това, че е жена, „говоряща срещу мъже на власт“ и че е разочарована от нея и животът на Деп отново ще се разиграе пред съда.

„Никога не съм го назовавал“, каза Хърд в събота. „По-скоро написах за цената, която жените плащат, за да говорят срещу мъжете на власт.

„Продължавам да плащам цената, но се надявам, че когато този случай приключи, мога да продължа напред, както и Джони“, добави тя за бившия си съпруг, за когото тя каза, че „винаги е поддържала любов“.

Адвокатите на Хърд вероятно ще твърдят, че тя е „имунизирана“ от отговорност по време на процеса, тъй като нейната статия в становището в The Washington Post беше въпрос на обществен интерес.

Статията, публикувана през 2018 г., беше озаглавена: Говорих срещу сексуалното насилие – и се изправих пред гнева на нашата култура. Това трябва да се промени. Не е посочено името на бившия й съпруг.

Джино Спокия11 април 2022 12:20

Add Comment