Защо никой не пита дали увреждането на черния дроб при децата е свързано с ваксината?

Миналата седмица Sky News съобщи, че родителите са били предупредени „да проверяват за признаци“ след „необичаен“ скок на чернодробно заболяване при под десет.

Повече от 70 деца на възраст под десет години са диагностицирани с хепатит. В Англия има около 60 случая, а в Шотландия 11 са отишли ​​в болница. Д-р Меера Чанд, директор на отдела за клинични и нововъзникващи инфекции в Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство (UKHSA), каза: „В момента се провеждат разследвания за широк спектър от потенциални причини, включително всякакви възможни връзки с инфекциозни заболявания.“

Здравните мениджъри в Шотландия признаха, че скоростта, с която огнището се е преместило, тежестта на случаите и географското разпространение го прави „необичайно“ със случаите, диагностицирани в Ланаркшир, Тейсайд, Големия Глазгоу и Клайд и Файф.

Public Health Scotland (PHS) каза: „В момента няма ясни причини и очевидна връзка между тях.“ Проверили ли са?

Причината, която изниква незабавно и спешно в ума, ваксината Covid, очевидно не им е хрумнала. Нито на UKHSA, който един ден по-късно изпрати спешно предупреждение до клиницистите за отбелязано „увеличаване на случаите на остър хепатит с неизвестна етиология при деца“.

В него се казва: „UKHSA работи с NHS и колеги от общественото здравеопазване в Обединеното кралство, за да проучи потенциалната причина за необичайно голям брой случаи на остър хепатит, наблюдавани при деца от Англия, Шотландия и Уелс през последните няколко седмици. Няма известна връзка с пътуването и вируси на хепатит (А до Е) не са открити при тези деца.

Клиничният синдром в установените случаи е на тежък остър хепатит със значително повишени трансаминази [enzymes], често с жълтеница, понякога предшествана от стомашно-чревни симптоми, включително повръщане като характерна особеност, при деца на възраст до 16 години. В Англия има около 60 разследвани случая, като повечето случаи са на възраст от 2 до 5 години. Някои случаи налагат преместване в специализирани детски чернодробни отделения и малък брой деца са претърпели чернодробна трансплантация. По доклади от специализираните звена няма загинало дете. Основната причина за това увеличение на представянето от началото на 2022 г. в момента остава неизвестна.“

От клиницистите се изисква да бъдат нащрек за тази възникваща ситуация и да бъдат бдителни към децата, които имат признаци и симптоми, които потенциално могат да се дължат на хепатит. Те включват:

· обезцветяване на урината (тъмно) и/или изпражненията (бледо)

· жълтеница

· сърбеж [itching]

· артралгия [joint stiffness]/миалгия

· пирексия [fever]

· гадене, повръщане или коремна болка

· летаргия и/или загуба на апетит

И все пак изглежда не са били помолени да проверят очевидното – ваксинирания статус на детето. Защо не?

Въпреки че основното внедряване на ваксината от 5 до 11 започна в Англия само три дни преди доклада на Sky News, в Шотландия и Северна Ирландия то започна няколко седмици по-рано, а определените високорискови 5-11 в Англия бяха предложени от края на февруари.

Един лекар и бивш научен журналист ми каза: „Ваксината би била първото ми предположение, а не някаква напълно нова болест, тъй като черният дроб е една от целите, където се събира иРНК, произвеждаща шиповия протеин. Знаем също, че липидните наночастици са концентрирани в черния дроб на мишки и плъхове от собствените данни на Pfizer [leaked last year and now confirmed with the data released on court order]’. Би било възможно да се случи бързо, каза ми той, тъй като възпалителният процес е най-висок през първата седмица след ваксинацията.

Освен това дълга и посочена нишка в Twitter по-долу разкрива съобщения за артралгия и реакция на ваксина срещу болки в ставите при 5-11-годишни в последните разкрития на документи на Pfizer и от Health Canada.

Ето защо е изключително спешно да се установи ваксиналният статус на болните деца. Свързахме се с UKHSA и ги попитахме директно дали разследват случаи на Covid или не и очакваме техния отговор.

Ужасяващо и трагично е, че здравните надзорни органи остават глухи и отричат ​​за опасностите от ваксинацията на децата Covid.

Add Comment