Какво казаха мениджърите на Висшата лига за Джеси Марш след пристигането му в Лийдс Юнайтед

Джеси Марш оказа силно влияние в Лийдс Юнайтед, тъй като те удължиха серията си без загуба до четири мача с победа с 3:0 в Уотфорд в събота. Белите събраха десет точки от мачовете срещу Норич Сити, Уулвс, Саутхемптън и Хорнетс, за да отворят значително пространство за дишане между себе си и тримата в долната част.

Марш е възприел различен подход от този на бившия шеф Марсело Биелса, като 48-годишният футболист е много по-близък до играчите по отношение на неговия стил на управление. Той също така се отклони от системата мъж към мъж при Bielsa, която в основата си позволи на Лийдс да стане по-здрав отзад.

Биелса обаче беше един от най-уважаваните мениджъри в света от колегите си и напускането му се разглеждаше като голяма загуба от Висшата лига. Но Марш беше освежаваща промяна в землянката за Лийдс и разликите в стила на терена бяха там, за да видят всички.

ОТИДИ ТАМ: Кажете мнението си за бъдещето на Калвин Филипс

Имайки това предвид, ето вижте какво са казали някои от мениджърите в дивизията за Марш след пристигането му в Англия.

Ралф Хазенхътъл – Саутхемптън

Шефът на Саутхемптън Ралф Хазенхютъл за кратко се пресече с Марш по време на дните им в настройката на Ред Бул. Преди срещата на двете страни по-рано този месец Хазенхютъл беше пълен с похвали за стила на управление на Марш.

Той каза: „Той е изключителен персонаж. Той е близо до играчите си и беше наистина интересно да наблюдавам развитието му като треньор.

„Винаги ми е било интересно да чуя неговите възгледи за футбола и вече виждам няколко типични навика на неговия отбор. Той намери място, което отговаря на него и стила му на игра на футбол и затова веднага оказа добро влияние.”

Бруно Лаге – Вълци

Мениджърът на Wolves Бруно Лаге реши да използва по-тактически подход към обсъждането на Марш в пресконференцията си преди Лийдс. Лаге вярва, че най-очевидната промяна, която Марш е направил, е как Лийдс действа с топката.

Той каза: „Той промени някои неща. Сега виждаме кога са там да натискат, чакат малко, имат повече търпение. Изчакват противникът да постави топката в някои пространства и след това започват да бягат и да натискат.

„Мисля, че са малко по-търпеливи, но те идват и в крайна сметка бягат много, натискат високо, за да се опитат да спечелят дуелите, когато защитават ситуации едно срещу едно и атакуват, те са в същия стил. “

Брендън Роджърс – Лестър Сити

Лестър на Брендън Роджърс беше първият съперник на Марш като шеф на Лийдс и трябваше да базира анализа си преди мача на дните му в Лайпциг. Роджърс определи Марш като „гъвкав“, но забеляза някои ясни тактически методи от времето си в Германия срещу негова страна.

Той каза: „Мисля, че Джеси създаде 4-2-2-2 с повече крила вътре. Опитваме се винаги да преценяваме кога мениджърът влиза и да предположение, той е гъвкав и го направи в Лайпциг. Това означаваше, че натискаме След като топката премина, особено през първото полувреме, имахме повече тела срещу нас.

„Нямахме толкова много през второто полувреме срещу нас. Това беше единствената промяна от, да речем, това, което направи Марсело, с крилата, които разтягаха играта отвън.”

Пеп Гуардиола – Манчестър Сити

Шефът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола все още не се е изправял срещу Лийдс на Марш, но вярва, че има принципи, подобни на тези като Юрген Клоп и Хазенхютъл.

Той каза: „С пристигането на Джеси Марш в Лийдс това вече е тенденция. Пет отбора, важни, играят по този начин, защото случилото се в Германия пристигна тук.

„Пет важни отбора и мениджъри играят по този начин. Преходи, игра вътре, висока преса, всички заедно, няма значение дали ще загубим топката, защото аз възстановявам втория и те атакувам отново, губиш го отново и губиш пак го.

„Тази невероятно добра методология, тя е дълбоката тенденция тук в Англия.“

Искаме да чуем вашите мисли, така че ВЛИЗАНЕ и оставете своя коментар по-долу

.

Add Comment