Кралицата остана „много уморена и изтощена“ по време на пристъпа си на Covid

Кралицата разкри, че пристъпът й на Covid я е оставил да се чувства „много уморена и изтощена“ малко повече от месец, след като е дала положителна проба за вируса.

Нейно Величество описа преживяването си с вируса, тъй като тя съчувства на пациент от Кралската лондонска болница, който също се е възстановил от него, но е загубил брат си и баща си от Ковид.

95-годишният монарх е дал положителна проба за Covid през февруари и е страдал от „леки симптоми, подобни на настинка“, според Бъкингамския дворец.

При виртуално посещение в болницата в сряда, за да отбележи официалното откриване на отделението “Кралица Елизабет” в лечебното заведение, кралицата присъства на видео разговор с работници и медицински персонал.

Тя изслуша техните истории за справяне с огромния наплив от пациенти с Covid и една старша медицинска сестра й каза „държахме ги за ръцете, избърсахме сълзите им и осигурихме утеха“.

Около 800 души от целия североизточен Лондон бяха лекувани в отделението на кралица Елизабет със 155 легла, построено за пет седмици, за да отговори на търсенето вместо нормалния период от пет месеца, а кралицата приветства „духа на Дюнкерк“, който вдъхнови строителен екип.

Кралица Елизабет II говори пред персонала по време на виртуално посещение в Royal London Hospital, за да отбележи официалното откриване на отделението Queen Elizabeth в болницата

(PA)

Говорейки пред бившия пациент с Covid Асеф Хюсеин и съпругата му Шамина, кралицата каза за вируса: „Това наистина оставя човек много уморен и изтощен, нали? Тази ужасна пандемия. Това не е добър резултат.”

Хюсеин беше третият член на семейството му, който беше приет в болница с Covid, след като се разболяха към края на декември 2020 г. Първо почина брат му, а след това баща му, който почина, докато Хюсеин беше на вентилатор.

На кралицата беше казано, че жена му извика линейката, след като той се бореше да си поеме дъх, а Хюсеин добави: „Спомням си, че се събудих една сутрин и просто ми беше наистина, наистина трудно да дишам.

„Спомням си, че събудих жена си и казах, че имам чувството, че в стаята няма кислород. Спомням си, че подадох глава през прозореца, просто се опитвах да дишам, опитвайки се да получа този допълнителен кислород.

В крайна сметка той беше поставен на вентилатор за седем седмици в Royal London Hospital и все още се възстановява, след като наскоро се отказа от инвалидната си количка, но сега използва преносим кислороден апарат.

Шамина каза на кралицата, че в един момент е имало 500 приятели и семейство от цял ​​свят в обаждане в Zoom, които се молят за съпруга й, а монархът разведри настроението и накара двойката да се усмихне, когато тя попита: „Значи имате голямо семейство, или голямо влияние върху хората?”

Въпросът за това, че семействата и приятелите не могат да посетят близки, които се лекуват в болница, беше обсъждан няколко пъти по време на видео разговора на кралицата с болничния персонал и тя отговори: „Разбира се, че не можеш да видиш роднина си беше много трудно.

Мирея Лопес Рей Ферер, старша сестра, която работи в болницата в Уайтчапъл, източен Лондон, от 2008 г., разказа на кралицата за техния ангажимент към пациентите.

Тя каза: „Като медицински сестри се уверихме, че не са сами. Държахме ги за ръцете, бърсахме сълзите им и ги утешавахме.

„Понякога имах чувството, че бягаме маратон без финална линия.

Тя добави: „Поглеждам назад към последните 18 месеца с голяма гордост, гордост не само с грижите, които предоставихме на всеки един пациент, което беше в едно от нашите болнични легла, но и с всеки член на персонала, който всеки ден оставиха семействата си у дома въпреки страховете и притесненията си и дойдоха на работа.”

Поли Фич, клиничен психолог, който ръководеше екипа за подкрепа на семейството на отделението, описа как информацията е била поставена до леглата на пациентите, така че медицинският персонал да знае произхода им, а имам Фарук Сидики, свещеник, който е част от екипа на болницата за различни религии, каза, че присъствието му е било гледани с чувство на „надежда“ от семействата.

Държавният глава, който е патрон на болницата, каза на имама: „Очевидно беше много плашещо преживяване да имаш Covid много зле, нали?

В края на разговора кралицата побъбри със строителния екип, който създаде блока на 14-ия и 15-ия етаж на болницата бързо, като им каза: „Много е интересно, нали, когато има нещо много важно , как всички работят заедно и се дърпат заедно – чудесно, нали?”

Когато екипът приветства „духа на Дюнкерк“, който ги вдъхновява, монархът отговори: „Слава Богу, че все още съществува“.

Add Comment