Мислех, че дъщеря ми има грип, но всъщност имаше рядък мозъчен тумор

УЖАСЕНА майка нервно се страхува от най-лошото всеки път, когато дъщеря й получи главоболие, след като сбърка симптомите на рака с грип.

Сери Робъртс от Гуинед, Уелс, се притесни, когато дъщеря й Индег, на седем години, започна да се разболява – но казва, че никога не е предполагала, че причината е раков растеж.

5

Indeg, седем, беше диагностициран с Ependymoma, след като първоначално показа симптоми, подобни на грипаКредит: Пожелай си желание
Смелият боец ​​премина през пет кръга на химио- и лъчетерапия

5

Смелият боец ​​премина през пет кръга на химио- и лъчетерапияКредит: Пожелай си желание
Майка й Сери казва, че винаги ще се тревожи за малкото си момиченце

5

Майка й Сери казва, че винаги ще се тревожи за малкото си момиченцеКредит: Пожелай си желание

Докато пандемията бушуваше през 2020 г., Indeg започна да показва признаци на заболяване, което накара майка й и баща й да потърсят възможни обяснения от лекари.

Индег повръщаше „постоянно“, но родителите й не бяха много притеснени, след като им казаха, че вероятно са стомашни проблеми или се дължат на тревожност.

Но когато Indeg спря храната си и започна да отслабва бързо през ноември 2020 г., Ceri я заведе при личния лекар.

Младежът е насочен към болница в Бангор, където компютърната томография разкрива, че Indeg има мозъчен тумор.

Родители предупредиха за опасен
Моят лекар ми каза, че съм „прекомерно тревожен“ – но едва не умрях дни по-късно

Сери си спомня началото, когато разбра и осъзна, че Indeg е изправена пред здравна битка, много по-сериозна от грипа.

Тя каза: „Казах на медицинската сестра: „Знам какво търсиш“, знаех, че търсят тумор.

„В рамките на около час получихме резултатите и тогава ни казаха.

“Когато лекарят каза, че това е мозъчен тумор, аз просто паднах на колене и плаках и плаках – беше като преживяване извън тялото.”

Поради ограниченията на Covid, Ceri беше единствената с Indeg в болницата и тя трябваше да предаде опустошителната новина по телефона.

Indeg е диагностициран с епендимома – рак, който се образува в главния или гръбначния мозък и засяга 30 деца в Обединеното кралство годишно.

В детската болница Alder Hey в Ливърпул Индег претърпя деветчасова операция за отстраняване на тумора.

След това смелият боец ​​се изправи пред изтощителен план за лечение от пет пристъпа на химиотерапия и лъчетерапия, както и терапия с протонни лъчи.

Сери каза пред North Wales News: „Преместихме се в Манчестър за два месеца, докато тя беше на лечението, никога преди не сме били далеч от сестрите й и бяхме далеч от дома.

„Беше много разочароващо да отсъствам на Коледа, а Индег беше толкова зле – въпреки че мисля, че тя се справи по-добре от мен.“

След като премина през най-мрачните си дни, благотворителната организация Make A Wish UK се свърза със семейството, за да попита дали Indeg би искала да поиска нещо специално.

След като дълбоко пропусна да играе навън през изпитанието си, на Индег не й отне много време да реши, че иска катерушка.

Сери каза: „Игрането навън и използването на катерушката наистина я прекараха през онези мрачни времена.

„Това е едно от първите неща, които тя каза, когато й казахме за желанието, тя реши, че това е, което иска много бързо.“

Влюбената майка казва, че й носи радост да види Индег и сестрите й да играят навън – но битката за здравето й никога няма да е далеч от ума на Сери.

Тя каза: „Винаги ще се тревожа за нея, винаги когато спомене главоболие, изпадам в паника и страхът от това да се върне е ужасен, но знам, че сме направили всичко възможно.

Първоначално родителите на Индег смятаха, че симптомите могат да показват, че дъщеря им е болна от грип

5

Първоначално родителите на Индег смятаха, че симптомите могат да показват, че дъщеря им е болна от грипКредит: Пожелай си желание
Тестването показа, че Indeg има мозъчен тумор

5

Тестването показа, че Indeg има мозъчен туморКредит: Пожелай си желание

Add Comment