Мъж, диагностициран със същото състояние като майка си, след като стомахът издавал „шумове“

Мъж е диагностициран със същото състояние, от което майка му току-що се е възстановила, след като стомахът му издава “букащи звуци”.

В продължение на два месеца бащата на трима деца Кийт Доубър, 55 г., се чувстваше „възпалено“ и „неудобно“, когато отиваше до тоалетната, преди да забележи, че също минава кръв. Той каза: „Някои дни [my stomach] имах чувството, че се преобръща малко, нали знаеш, малко бучещи звуци в стомаха. Но тъй като по това време бяхме затворени, първоначално не отидох при лекарите.”

Кийт, от Сейнт Хелънс, опита лекарства без рецепта за това, което смяташе, че може да са „пищи или хемороиди“, но те не проработиха. В крайна сметка той потърсил помощ от общопрактикуващ лекар, който го изпратил за колоноскопия, която довела до диагноза рак на червата. Служителят на телекома каза: „Подозирах го. Имах го в съзнанието си, така че бях наполовина подготвен за най-лошото.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Човек, който е преживял две диагнози рак, сега му остават „около две години“ живот

„Все още някак си те удря между очите, когато получиш тази диагноза, така че имаше малко първоначален шок, който вероятно продължи половин ден, защото от болницата трябваше да се прибера, за да кажа на децата си, че имам тази диагноза Беше трудно, те бяха разстроени Всички бяхме разстроени.

„Тогава късно следобед излязох на дълга разходка сам, само за да прочистя главата си, и тогава ми стана малко облекчение. Преживях това нещо в продължение на няколко месеца, без да знам какво е беше. Но сега знаех точно какво е, така че малко вдигна облаците. Просто казахме: „Вижте, ние знаем с какво се изправяме сега, така че знаем накъде отиваме“.“

Той поддържаше настроението си, като гледаше уестърни и като ядеше и играеше игри със семейството си, включително дъщеря си, сина и техните партньори, които поддържаха стабилни доставки на чай.

Кийт претърпя четиричасова операция за отстраняване на част от червата, последвана от четири кръга химиотерапия, когато операцията разкри, че ракът се е разпространил в лимфните му възли. Последното от тях „наистина го събори“, но Бъдни вечер падна в деня на последната му таблетка за химиотерапия, което му даде нещо, което да очаква с нетърпение.

Той каза пред ECHO: „Казах на жена си, че искам да имам коледна вечеря и тя настояваше, че можем да изчакаме, можем да го отложим и ще имаме Коледа по-късно. Но това винаги беше следващата ми цел Не бях ял нищо от една седмица до Коледа и успях да си взема малка коледна вечеря на Коледа и чаша вино, което беше моят малък триумф.”

Кийт събра £3500 за рак на червата в Обединеното кралство, като обръсне главата си, заедно със сина си, който боядиса косата си в сиво. Той сподели своята история за Месеца на осведомеността за рак на червата този април, за да насърчи другите да внимават за симптоми и да потърсят медицински съвет, ако имат някакви притеснения.

Според Bowel Cancer UK симптомите на рак на червата включват кървене от дъното и/или кръв в изпражненията ви, постоянна и необяснима промяна в навиците на червата, необяснима загуба на тегло, изключителна умора без очевидна причина и болка или бучка в коремче

Кийт каза: „Хората наистина трябва да разгледат по-отблизо тялото си и поведението на тялото си. Всички промени, които виждате, ги наблюдавайте. Мисля, че е известно, че мъжете и вероятно мъжете на моята възраст са особено упорити или сдържани да ходя по лекари и да говорим за такива неща.

„Моля, винаги отивайте и проверявайте дали виждате промени. Ако не ви е удобно, колкото и несериозно да мислите, че е, трябва да е по-добре да го проверите, защото ако не го проверите, тогава алтернативата е, че може да е твърде късно.”

.

Add Comment