„На ръба на неуважението“ – Гари Невил изпраща съобщение до Франк Лампард и Евертън

Гари Невил казва, че смята, че коментарите на Шон Дайч за Евертън в средата на седмицата са били „на ръба на неуважението“.

Сините се борят да избегнат изпадане от Висшата лига и получиха добре дошъл тласък след резултатите от уикенда. Отборът на Франк Лампард спечели и трите точки с победата с 1:0 над Манчестър Юнайтед в събота. Тогава в неделя Бърнли претърпя поражение с 1-0 от съперника си от изпадащите Норич Сити на Кароу Роуд. Тези резултати оставят Евертън четири точки разстояние от последните три с игра в ръка и оставащи осем мача.

По-рано през седмицата Евертън загуби с 3-2 от Бърнли, което ги остави само на една точка над зоната на отпадане. В коментарите си след мача, Dyche насочи вниманието си към Евертън и мислите си за способността им да гледат мачове.

ДОМИНИК КАЛВЪРТ-ЛЮИН: “Тъмни места” – DCL говори по повод критиките на Евертън

АНТЪНИ ГОРДЪН: „Наистина не разбирам“ – Антъни Гордън кара Евертън да претендира след гол на Манчестър Юнайтед

„Трудно е за обяснение, но понякога усещате, че отборът може да е загубил как да спечели мач“, каза Дайч пред Sky Sports в сряда вечер. „Казах им (играчите на Бърнли) на полувремето: „Не съм сигурен, че тези знае как да спечелиш мач, особено далеч от дома“.

„Казах им, че трябва да играем на този манталитет – ние го правим, като играем напред с по-добро качество и сме по-агресивни в играта си.“

Невил, говорейки в подкаста на Sky Sports Gary Neville, реагира на коментарите от Dyche. Бившият капитан на Манчестър Юнайтед обясни защо е доволен от шефа на сините Франк Лампард.

„Не видях мача Бърнли срещу Евертън през седмицата, но видях интервютата в социалните медии следващия ден от Шон Дайч“, каза Невил. „Те всъщност ми оказаха малко влияние и реших, че е грубо да кажа публично, че той каза на играчите си, че не смята, че този отбор на Евертън знае как да печели мачове или нещо в този смисъл.

„Може би на ръба на неуважителното отношение, но със сигурност засилвайки умствените игри. Засилване на топлината на Франк Лампард. Мислех, че Лампард няма да хареса това, а вие бихте искали да мислите, че играчите на Евертън няма да харесат това. Защото това беше доста грубо нещо за мен, а ние сме чували много през годините във футбола.

„Така че, за да направи Евертън това, което направи (победи Ман Юнайтед), не мисля, че са играли особено добре, но не мисля, че е трябвало. За да получат тази победа и да получат този отговор, а след това да видят как Бърнли губи от Норич, това се промени през последните няколко дни и това е огромен замах за Евертън от мястото, където бяха.

„Ако щяхте да кажете в средата на седмицата, че Ман Юнайтед вероятно ще спечели или ще равен, Бърнли вероятно ще отиде и ще победи Норич и ще видите Евертън в долната тройка. Не се е случило.

„Първото нещо, което трябва да кажа, е добре на Франк Лампард, защото мисля, че той беше на ръба. И мисля, че играчите му бяха на ръба на нещо, което щеше да окаже огромен натиск върху тях.

„Те така или иначе са под огромен натиск, но би било непоносимо да вляза в долната тройка с тази тълпа и интензивност. Браво на Евертън.”

.

Add Comment