Рики Лами признава, че обратният завой между Мадъруел и Дънди е възможен на фона на притесненията за изпадане и фактора на Джеймс Макпейк

Рики Лами признава, че би могъл да направи драматичен обрат по отношение на предварителния си договор с Дънди, след като вкара решаващия гол, който запечата топ-6 футбола за Motherwell.

Защитникът отбеляза невероятно изравнителен гол дълбоко в контузията в събота, за да спечели точка, която си осигури място в горната половина на Премиършип за сметка на Ливингстън.

Стоманените вече са в полезрението си на европейски футбол, докато в другия край на таблицата Дънди са фаворити за отпадането.

Друг фактор в предложената смяна на Lamie е, че мениджърът, за който той се съгласи да играе в Dens Park, Джеймс Макпейк, беше уволнен през февруари.

И 28-годишният футболист признава, че ще прецени възможностите си, което включва да остане с отбора на Греъм Александър в края на сезона.Драматичният нивелер предизвика диви сцени

Лами каза: „Мога ли да променя мнението си за преместването? Да, има определени клаузи в договора.

„Не съм съвсем сигурен как работи, но те бяха вмъкнати поради позицията, в която се оказа Дънди.

„Те взеха точка от дербито срещу Юнайтед в събота, така че все още се борят навън и е просто въпрос да видим как ще се развие всичко.

„Освен всичко друго, аз се съгласих да подпиша за един мениджър и той вече не е там. Това дойде като малко изненада, след като той имаше няколко добри резултата.

„Те се опитаха да направят преместването да се случи през януари, но това не се получи, така че казвах на годеницата си и семейството си, че просто се концентрирам върху работата и завършвам възможно най-високо на масата.

„Трябва да видим как ще приключи сезонът, но както казах на играча тук, без значение къде ще бъда следващия сезон, единственият ми фокус в момента е върху победите в мачовете.

„Гаферът е брилянтен с мен откакто подписах предварителния договор. Ние говорим редовно и това няма да се промени. Мадъруел се държа страхотно с мен и като играч просто искам да продължа да играя редовно. Тогава ще имам какво да реша.

рекорд спорт лого.jpg

Получавайте всички най-нови спортни новини, изпращани направо във вашата пощенска кутия всеки ден, като се регистрирате за нашия бюлетин.

Ние покриваме всяка хапка информация относно любимия ви клуб под формата на статии, видеоклипове и подкасти.

Бюлетинът ще пристига всеки ден в 12:00 ч., като ви представя най-добрите истории, които сме обхванали през последните 24 часа.

За да се регистрирате, просто въведете своя имейл адрес в връзката тук.

И ако все още не сте, не забравяйте да се присъедините към разговора в нашите Facebook групи и Record Sport Instagram.

„Това е забавна стара игра. Бих могъл да помогна на Мадъруел да се класира за Европа през следващия сезон и може би дори да играя за тях отново там.

„Попитан какво го е убедило да подпише предварителен договор с тъмносините на първо място, Лами, който е изиграл 20 мача в лигата за Steelmen, добави: „Джеймс Макпейк наистина искаше да ме вкара в борда.

„Той ми говори по-рано, когато напуснах Ливингстън, но преди да се присъединя към Мадъруел, така че знаех, че наистина ме иска.

„На всичкото отгоре започнах този сезон много добре и след това доведохме няколко други играчи, които играят на моята позиция.

„Сега обаче се върнах в титулярното XI и отново съм опора и мениджърът ми каза, че ще остане така, докато работя усилено.“

В крайна сметка Мадъруел се нуждаеше от нещо от играта на Tony Macaroni Arena, след като Рос Каунти поведе късно в Абърдийн, за да се изкачи в челната шестица.

Лъвовете поеха командването с удари на Один Бейли и Алън Форест от двете страни на почивката, преди Калъм Слатъри да предизвика зашеметяващо завръщане с пилот от разстояние в 72-ата минута.

След това Лами отбеляза с глава от корнер в 93-ата минута, за да предизвика бурни празнувания на терена сред играчите и
пътуващи привърженици.

Лами добави: „Наистина не знаех за други резултати.
„Мислех, че имаме нужда от победата, за да го постигнем, така че се върнах към средата на линията умно.“

Играчите на Ливингстън останаха видимо съкрушени, след като дойдоха в рамките на секунди след като завършиха третото поредно място в топ-6 – и Лами признава, че изпитва чувства към тях и шефа Дейви Мартиндейл.

Той добави: „Те са страхотна група и в един идеален свят би било чудесно, ако и двамата можехме да заемем мястото си в горната половина, но Рос Каунти имаше някои други идеи.

„Те вероятно заслужаваха да бъдат там с нас, но всичко, което ме тревожеше, беше да се уверя, че сме там.“

.

Add Comment