Роб Кий рекламира отделни главни треньори на Англия за тестове и бели топки | Отбор на Англия по крикет

Роб Ки взе първото си важно политическо решение като директор по крикет за мъже в Англия, след като официално обяви двама нови главни треньори, разделени чрез тестови и бели топки.

Въпреки дългоочакваното разделяне на фона на изпъкнал списък с мачове и по-голямо разделение на играчите, то започва да укрепва визията на Кий за националните отбори след безуспешна зима в тест крикет и Световно първенство T20, което завърши с полуфинално поражение.

Ки ще очертае допълнително това, когато бъде официално представен в Lord’s този четвъртък, 10 дни след започване на работа, в която първоначално е работил върху лидерския вакуум, оставен от напускането на Крис Силвърууд като старши треньор след поражението на Ashes и повече от Joe Root скорошна оставка като капитан на теста.

Бен Стоукс е безспорният фаворит за замяна на Root и дори може да бъде потвърден тази седмица от Key.

Въпреки това, докато Кий започна да проучва пазара за двете нови роли на главен треньор, назначенията не са неизбежни, като се има предвид официалният краен срок 6 май и първият етап на интервю, който започва три дни по-късно.

Остава по-малко от месец, за да имаме главен треньор на място преди първия тест срещу Нова Зеландия в Lord’s на 2 юни и, като се имат предвид сроковете за предизвестие плюс вероятността от задграничен треньор, който може да се наложи да се премести, може да се изисква временен период за започва международното лято.

Гари Кирстен, Греъм Форд и Саймън Катич са фаворитите за тестовата роля, като последният от тях вероятно също се разглежда за вакантното място с бяла топка. Това ще бъде само вторият път, когато Англия разделя треньорската роля по отношение на формата, след като Ашли Джайлс беше главен треньор на белите топки от 2012 до 2014 г., а Анди Флауър насочи фокуса си върху тестовия отбор.

The Spin: регистрирайте се и получете нашия седмичен имейл за крикет.

Въпреки че обемът на крикета е една от причините за нов опит за това разделяне на треньорството, Кий главно вярва, че изискванията на двата отбора са толкова различни сега, че оставят малък избор; докато тестовият екип достигна дъното, страната с бяла топка е в по-здраво състояние под капитана на Еоин Морган.

Въпреки това, Англия не може да бъде самодоволна за последното със световното първенство по футбол T20 през ноември и защитата на титлата с над 50 над отбора през следващата година. Тъй като Морган вече е на 35 и е направил само половин век в последните си 24 международни ининга, назначението тук може да се наложи да вземе предвид и нуждите на следващия капитан.

Пол Колингууд, който водеше и двата етапа на скорошното турне на Англия в Карибите, е претендент, но естеството на ролята по-дълбок набор от таланти от тестовата настройка и график, който вероятно ще позволи втора работа като треньор в индийската Висша лига означава, че издигането на бившия универсален не е даденост.

Главните треньори както на теста, така и на белите топки ще трябва да покажат, че са „завършени стратези с ясни и амбициозни планове“ и трябва да развият „стил на игра и култура, които вдъхновяват бъдещите поколения играчи и привърженици“, въпреки че предишният международен опит е само „ желателно”.

Докато и двете назначения ще играят „централна роля при подбора на отбора за съответния им формат“, се очаква ролята на национален селекционер да бъде възстановена и да има последната дума при разпределянето на мултиформатни играчи.

Add Comment