Тото Волф пита шефа на Формула 1 Нилс Витих, след като Люис Хамилтън се противопостави на забраната за бижута на Гранд на Австралия

Тото Волф нарече забраната за бижута на новия шеф на Формула 1 Нилс Витих „погрешка“, след като Люис Хамилтън се противопостави на решението на Австралия… но шефът на Mercedes ще го приеме „хиляда пъти“, тъй като нарече бившия състезателен директор Майкъл Маси „отговорност“ към спорта

  • Пилотите от Формула 1 са получили заповед да не носят бижута по време на състезания
  • Шефът на Mercedes Тото Волф казва, че директорът Нилс Витих не е трябвало да предприема тази стъпка
  • Волф оценява новодошлия Виттих и ожесточи своя предшественик Майкъл Маси
  • Люис Хамилтън и съотборникът му Джордж Ръсел се комбинират добре заедно, казва Волф

Тото Волф постави под въпрос забраната за бижута на новия състезателен шеф на Формула 1 Нилс Витих, като попита: „Това ли е битка, която трябва да има?“

Люис Хамилтън се противопостави на репресиите на ФИА, докато се състезаваше с пиърсинг на двете уши и шип за нос на Гран При на Австралия – и каза след това, че няма планове да ги премахва в бъдещи излети.

Wittich беше нает от ФИА след уволнението на Майкъл Маси за нарушаване на правилата на Гран При на Абу Даби от миналия сезон – събитие, което отказа на Хамилтън да получи рекорден осми шампионат.

Директорът на състезанието наследи Майкъл Маси преди сезон 2022

Шефът на Mercedes Тото Волф (лев) даде премерена похвала на новия ръководител на състезанието във Формула 1 Нилс Витих (справа)

Люис Хамилтън твърди, че би било почти невъзможно за него да спазва забраната за бижута на Wittich

Люис Хамилтън твърди, че би било почти невъзможно за него да спазва забраната за бижута на Wittich

„Начинът, по който той участваше в първите няколко състезания, беше уважителен, солиден и не е сбъркал нито един крак“, каза ръководителят на отбора на Mercedes Волф за Wittich в интервю за информационната агенция PA.

— Но това ли е [jewellery ban] битка, която трябва да има на този етап?

„Въпреки това, ако се окаже, че това е най-голямата злощастна грешка на директор на състезанието, бих я поел хиляди пъти.“

Във вторник ще се навършат четири месеца, откакто Макс Верстапен победи Хамилтън за титлата. Но неправилното отношение на Маси към аферата остава болезнена тема за Улф.

Улф имаше силни думи за Майкъл Маси, като нарече бившия директор на състезанието „имунен на обратна връзка“

Улф имаше силни думи за Майкъл Маси, като нарече бившия директор на състезанието „имунен на обратна връзка“

Умът на австриеца се насочва към дните преди най-спорния финал в историята на Ф1.

Той продължи: „Доста интересно е, защото обядвах с него [Masi] в сряда преди състезанието и аз му казах, че „Наистина искам да ти кажа, без да те покровителствам, че трябва да приемаш критиките и да се развиваш оттам. Луис го прави всеки ден, но ти си човек, който винаги изглежда знае по-добре”.

„Не беше да му повлияя, а наистина да дам моята честна обратна връзка, че той не трябва да блокира външното мнение, тъй като просто е грешно.

„Чувате от шофьорите и как са били проведени инструктажите на шофьорите [by Masi] и някои от момчетата казаха, че е почти неуважително как се отнася към някои от тях.

Хамилтън и съотборникът му Джордж Ръсел работят добре заедно, твърди впечатлен Улф

Хамилтън и съотборникът му Джордж Ръсел работят добре заедно, твърди впечатлен Улф

„Има промоутър на една от състезанията в Близкия изток, който каза, че е толкова облекчен, че си отиде, защото е получил толкова много злоупотреби от него.

„Той просто беше имунизиран срещу всякаква обратна връзка и дори днес не е отразил правилно, че е направил нещо нередно.

„Той беше отговорност за спорта, защото всички продължиха да говорят за Абу Даби и директора на състезанието, а директорът на състезанието не трябва да бъде някой, за когото хората говорят, а някой, който върши работата и гарантира, че състезанието се провежда в съответствие с разпоредбите .’

Хамилтън, който завърши четвърти в Мелбърн, се очаква да бъде във фабриката на Mercedes Brackley между сега и следващото състезание в Имола на 24 април, докато Сребърните стрели играят наваксване с Ферари и Ред Бул.

Ръсел завърши трети на Гран-при на Австралия в неделя, за да го изведе с девет точки пред Хамилтън

Ръсел завърши трети на Гран-при на Австралия в неделя, за да го изведе с девет точки пред Хамилтън

Хамилтън е пети в класирането, на 43 точки зад избягалия лидер Чарлз Леклерк и на девет точки изоставане от новия съотборник Джордж Ръсел.

24-годишният футболист завърши пред Хамилтън в две от първите три състезания и е втори в класирането.

Хамилтън и Ръсел изглежда се свързват и отидоха да сърфират заедно преди Гран при на Австралия.

Запитан дали е изненадан колко добре се разбират двамата британци, Волф отговори: „Да, защото и двамата са толкова конкурентни, докато все още могат да работят заедно.

„Усилията, които полагат, за да покажат уважение – от младото дете до най-доброто за всички времена и от страна на Луис в оценяването на бъдещия талант, който е в Джордж – са впечатляващи.“

Реклама

.

Add Comment