Чарлз Леклерк моли Ферари да реши “проблема” въпреки желанието на Люис Хамилтън | F1 | Спорт

Чарлз Леклерк настоява, че Ферари трябва да продължат да работят върху проблемите си с морската свиня, въпреки че Люис Хамилтън признава, че иска Мерцедес да е в същата позиция като скачащия кон. Леклерк признава, че темпото на Ферари не е било повлияно от подскачането на колата, за разлика от това колко силно са били възпрепятствани Сребърните стрели, но нетърпелив да види екипа му да намери решение.

Хамилтън завърши четвърти в Гран при на Австралия в неделя и всъщност изпреварва действащия шампион Макс Верстапен в шампионата на пилотите поради проблеми с надеждността на Ред Бул. Но британецът и Мерцедес се отдалечават доста от темпото, зададено от Леклерк и Верстапен и отчасти заради морската свиня.

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Хамилтън призна в събота, че иска Mercedes да може да се справи с подскачането на колата си, както Ферари, като каза: „Не го разбирам и не мисля, че някой го разбира. Иска ми се нашият да е същото, но не е. На места колата не се чувства ужасно, просто не е толкова бърза като другите.

“Там, където наистина сте нещастни, е в морската свиня, това наистина е най-лошата характеристика, която съм изпитвал в кола. Не можем да се отървем от нея в момента.” Леклерк спечели комфортно в Мелбърн, след като изпревари Верстапен, въпреки че се сблъска със същия проблем като Мерцедес.

ТРЯБВА ДА ПРОЧЕТЕТЕ: Хамилтън се шегува, че може да си отреже ухото в бижута с FIA

Монегаската, която вече е четирикратен носител на Гран при, каза в Австралия след коментара на Хамилтън: „Не знам защо, но не съм много чувствителен към това. Изглежда изключително зле на борда. Разбира се, усещам го но не ме смущава много по отношение на производителността.

„Само за завой 9 може би малко, защото е просто сложно. Подскача много. Но определено е нещо, с което искаме да се справим, защото не ни помага за последователност, особено след като подскачате в ъгъла – може да бъде проблем. Така че трябва да работим върху това.”

Леклерк не вярва, че Ferrari биха имали още по-голямо темпо, дори ако нямаха морска свиня надолу по правите. Той каза: „Не беше проблем. Не бих могъл да отида по-бързо, ако нямах подскачането.

ПОВЕЧЕ НОВИНИ НА ЛЮИС ХАМИЛТЪН…
Люис Хамилтън има желание за Ферари, тъй като асът на Mercedes остана объркан от съперниците
Люис Хамилтън изяснява гневното радио съобщение до Мерцедес
Деймън Хил предупреждава Люис Хамилтън за рискован ход на Мерцедес

„За рестартирането беше малко сложно, защото го имах преди завой 1, така че никога не сте толкова уверени, че просто спирате изключително силно за завой 1. Но всичко мина добре, просто не беше толкова удобно да направите 58 обиколки като това.”

Междувременно Хамилтън призна след състезанието, че Mercedes, който постигна подиум в Австралия чрез Джордж Ръсел, просто се занимава с ограничаване на щетите, докато не успеят да коригират проблемите си. Той каза: „Не можах да се боря за трето място, защото двигателят прегряваше, така че трябваше да се отдръпна. Просто трябваше да седя отзад, но знаете ли – събрахме колкото се може повече точки като отбор и това е страхотно.

„Този ​​уикенд имахме толкова много трудни моменти с колата, така че да се класираме на пето и шесто място в квалификациите, да напредваме както имаме и да имаме надеждността – определено не очаквахме да имаме трети и четвърти. Да , това е целта в момента – докато все още имаме тези проблеми, това е просто да увеличим максимално точките си и това е, което направихме днес.”

Add Comment