LIV Golf LIVE: Табло с класации, информация за телевизия, поток и резултати от Ден 2 от Centurion Club, докато играчите отговарят на забраната на PGA Tour

LIV Golf Tour, променящ пейзажа на спорта

Ден втори от встъпителното подкрепено от Саудитска Арабия LIV Golf събитие започва днес на фона на продължаващата война на думи между PGA Tour и противоречивата серия за отцепване. След месеци на спекулации, откриващият турнир започна вчера в Centurion Club в Сейнт Олбанс, но беше посрещнат от потвърждението от PGA Tour, че бунтовническите играчи, които участват в събитието, са спрени незабавно.

Зашеметяващата новина допълнително закрепи и двете страни в битката, която заплашва да промени спорта, какъвто го познаваме, и беше приветствана от играчи като Рори Макилрой, който остана отдаден на PGA. Това се случи, когато Иън Поултър, един от 17-те голфъри, санкционирани от PGA Tour, заяви намерението си да обжалва отстраняването. „Няма смисъл“, каза Поултър. „Не се отказах от членството си, защото не чувствам, че съм направил нещо лошо. Играл съм по целия свят от 25 години. Това не е по-различно… това е борба за власт и е просто разочароващо.”

Фил Микелсън, Дъстин Джонсън, Лий Уестууд и Серджио Гарсия са сред другите големи имена, които се състезават в първото събитие. На игрището резултатът беше воден от бившия шампион от Мастърс Чарл Шварцел след начален кръг от 65. Следете цялото действие от встъпителното събитие на спорното турне, по-долу:

1654861520

Ostlere: Микелсън привлича тълпа, докато противоречивият LIV Golf залюлява в града

Фил Микелсън беше аплодиран на първия тениски в Centurion и той се усмихна. Може би усмивката му издаваше известно облекчение от репутацията, която изглеждаше непокътната сред феновете, въпреки увреждащите няколко месеца. Може би имаше и някакво удоволствие най-накрая да се върна към състезателния голф след самоналожена пауза. Или може би това беше просто усмивката на човек, който беше прибрал 200 милиона долара, за да се появи.

Каквото и да беше, Микелсън беше звездната атракция, тъй като най-богатият турнир по голф започна с въздушно шоу на ретро самолети и тромпети с шапки от меча кожа, докато играчите бяха транспортирани до футболните си фигури в лондонските такси. Това може да е последният спорен набег на Саудитска Арабия в света на спорта, но продуктът беше продаден със странно пръскане на британска култура в провинцията на Хертфордшир.

The Independent’s Лорънс Остлер съобщава от Centurion Club

Джейми Брейдууд10 юни 2022 12:45

1654860620

Дилейни: Ще има ли футболът някога свой собствен LIV Golf? Вече е тук

Като се има предвид броят на футболните хора, които все още са обсебени от голфа, мнозина естествено са изпращали съобщения на приятели по време на турнето относно спора с LIV. Отговорите бяха толкова разнообразни, колкото и предвидими. Някои са ужасени от опустошаването на величествените институции на голфа, други смятат, че е достатъчно справедливо да вземат парите. Ядрото от официалните лица на играта отново се страхуват от подобно нещо за футбола, други усещат повече възможности.

Мнозина го описват като „момента на европейската суперлига на голфа“ и затова заплахата от този проект все още е толкова уместна. Следващите му стъпки ще диктуват бъдещето на играта и ще решат дали нещо още по-лошо – като LIV Soccer – все още е възможно във футбола.

The Independent’s главният футболен писател Мигел Дилейни разглежда борбата за власт на голфа и как той би могъл да предвещава подобна битка в европейския футбол…

Джейми Брейдууд10 юни 2022 г. 12:30 ч

1654859720

Играчите подкрепят решението на PGA Tour за спиране на играчите на LIV Golf

Макилрой: „Всичко, което той (комисарят на PGA Tour Джей Монахан) прави е основно да върви по книгата. Мисля, че по-голямата част от членовете, които са тук тази седмица и които не са отишли ​​и са играли другаде, наистина оценяват това.

„Така че мисля, че той постъпи правилно, защото тези момчета нарушиха правилата и направиха неща извън регламентите на турнира и поради това, предполагам, ще има последствия.

„Доволен съм“, добави Томас. „Мисля, че всеки, който е шокиран, очевидно не е слушал съобщението, което Джей и всички пускат. Те поеха този риск, влизайки в него, независимо дали смятаха, че е риск или не.

„Както казах през цялото време, имам голяма вяра и голямо доверие в PGA Tour и докъде отиваме и продължаваме да се развиваме, а тези момчета просто няма да бъдат част от него.“

(Getty Images)

Джейми Брейдууд10 юни 2022 12:15

1654858820

Играчите подкрепят решението на PGA Tour за спиране на играчите на LIV Golf

Джъстин Томас и Рори Макилрой приветстваха решението на PGA Tour да спре играчи, които се състезават в LIV Golf Invitational Series, ход, наречен „отмъстителен“ от подкрепяния от Саудитска Арабия отцепник.

В рамките на минути след първите удари в събитието за £20 милиона – най-доходоносният голф турнир в историята – PGA Tour изпрати бележка до всички членове, в която ги информира, че 17 играчи, които се състезават в Centurion, въпреки че им беше отказано разрешение, са били отстранени.

Списъкът включваше шесткратния голям победител Фил Микелсън, който притежава доживотно членство в PGA Tour, бившият номер едно в света Дъстин Джонсън и европейските звезди Серджио Гарсия, Мартин Каймър, Греъм Макдауъл и Лий Уестууд.

Всички освен Микелсън вече са се отказали от Тура и тези играчи ще бъдат премахнати от списъка с точки на FedEx Cup след края на RBC Canadian Open в неделя.

Най-важното е, че те също няма да имат право да използват потенциална вратичка и да играят събития на PGA Tour като нечленове чрез изключения на спонсор.

Джейми Брейдууд10 юни 2022 12:00ч

1654857920

Поултър ще обжалва забраната на PGA Tour за играчите на LIV Golf

Ian Poulter ще обжалва отстраняването си от PGA Tour за участие в подкрепяната от Саудитска Арабия LIV Golf Invitational Series.

Отцепващата се верига разтърси спорта до основи, като се регистрираха като шесткратния голям шампион Фил Микелсън и бившия номер едно в света Дъстин Джонсън.

Поултър беше сред 17-те голфъри, санкционирани от Обиколката, малко след като играта започна на първото събитие на LIV Golf извън Лондон в четвъртък.

„Ще обжалвам със сигурност. Няма смисъл“, каза бившият номер пет в света, след като картотира пет над 75 в първия рунд в Centurion Club.

„Имайки две карти за турне и възможността да играете голф по целия свят, какво лошо има в това?

„Не се отказах от членството си, защото не чувствам, че съм направил нещо лошо. Играл съм по целия свят от 25 години. Това не е по-различно… това е борба за власт и е просто разочароващо.”

Джейми Брейдууд10 юни 2022 11:45

1654857020

LIV Golf: Какъв е наградният фонд?

Всяко събитие от редовния сезон ще има награден фонд от $25 милиона – всеки играч в полето получава намаление, с гарантирани $4 милиона за първо и $120,000 за последно място. От 25 милиона долара, 5 милиона ще бъдат разделени между трите най-добри отбора.

Първите трима играчи в общото индивидуално първенство ще получат дял от $30 милиона, като общият шампион ще вземе $18 милиона, подгласникът ще получи $8 милиона, а третото място ще получи $4 милиона.

Приключващият сезон отборен шампионат има награден фонд от 50 милиона долара, като отборът победител ще раздели 16 милиона долара, а отборът, който завърши последен, получава 1 милион долара. Всеки играч получава 25% намаление.

За сравнение, победителят в PGA Championship, един от четирите големи голфа, получава $3 милиона от общ награден фонд от $15 милиона.

Джейми Брейдууд10 юни 2022 11:30

1654856420

LIV Golf: Как ще работи сезонът?

Събитието LIV Golf London в Centurion Club е първото от седемте събития за „редовен сезон“, които се провеждат през първата му година, като приключващият сезон отборен шампионат закрива годината като последно събитие за сезона.

В отборното първенство ще бъдат поставени всички 12 отбора и ще се играе четиридневен турнир с елиминации, като се използва точкуване на мача, за да се определи победителят, като мач от шампионата се провежда в последния ден.

Индивидуален шампион също ще бъде коронясан с точки, натрупани през седемте събития от „редовния сезон“.

  • LIV Golf London, Centurion Club – 9-11 юни
  • LIV Golf Portland, Pumpkin Ridge – 30 юни – 2 юли
  • LIV Golf Bedminster, Trump National – 29-31 юли
  • LIV Golf Boston, Greater Boston – 2-4 септември
  • LIV Golf Chicago, Rich Harvest Farms – 16-18 септември
  • LIV Golf Банкок, Стоунхил – 7-9 октомври
  • LIV Golf Jeddah, Royal Greens – 14-16 октомври
  • LIV Golf Miami, Trump National Doral – 27-30 октомври

Джейми Брейдууд10 юни 2022 11:20

1654855820

LIV Golf: Кога започва и по телевизията ли е?

Вторият рунд започва с пушка в 14:15 ч. в четвъртък, 10 юни.

LIV Golf все още не е взет от голям телевизионен оператор в Обединеното кралство.

Действието обаче ще се предава на живо безплатно в YouTube канала на LIV Golf и страницата във Facebook.

Джейми Брейдууд10 юни 2022 11:10

1654855520

Какво е LIV Golf?

Докладите за нова отцепена лига за първи път се появиха през 2019 г., но набраха темпове миналата година, когато двукратният шампион на Open Грег Норман стана лице на подкрепяната от Саудитска Арабия LIV Golf Series като неин главен изпълнителен директор.

Тъй като публичният инвестиционен фонд на Саудитска Арабия финансира сериала, има ясна връзка с правителството на Саудитска Арабия, чието постижение в областта на правата на човека е критикувано от групи като Amnesty International.

Но това, което дълго време се смяташе за заплаха за договаряне за традиционните PGA и DP World Tours и нищо повече не се оформи като LIV Golf Series, който също включва нови правила на състезанието и това, което организаторите на турнира казват, е „вълнуващ“ нов формат .

какви са правилата?

Събитията LIV Golf Series ще се играят в продължение на три дни и 54 дупки, вместо традиционните четиридневни събития със 72 дупки. Няма да има и съкращаване, така че 48-те играчи, които започват седмицата, ще играят и в трите кръга.

В рамките на едно и също събитие ще има и индивидуални и отборни състезания. Индивидуалното състезание ще бъде спечелено от играча, който стреля с най-нисък резултат над 54 дупки, както обикновено.

Отборната надпревара обаче ще бъде съставена от 12 отбора от по четирима играчи, като капитаните на отборите избират отборите, използвайки „змия“ преди откриването в Centurion Club. Отборите също ще имат свои собствени уникални имена и лога.

По отношение на точкуването, най-добрите два индивидуални резултата ще се отчитат към общия сбор на отбора през първите два рунда, като най-добрите три резултата се комбинират в третия и последния кръг. Отборът с най-нисък общ резултат в края на третия кръг ще бъде победител.

Джейми Брейдууд10 юни 2022 11:05

1654855220

LIV Голф

Скот Винсент, Фачара Хонгватмай

Джъстин Хардинг, Брандън Грейс

Дъстин Джонсън, Фил Микелсън, Сам Хорсфийлд, Лори Кантър

Избрани други: Серхио Гарсия (+1), Греъм Макдауъл (+4), Лий Уестууд (+5), Иън Поултър (+5)

Джейми Брейдууд10 юни 2022 11:00ч

Add Comment